Joves Vedruna Exploren Noves Experiències Solidàries

Des de Vedruna Catalunya Educació podem confirmar que els agents de pastoral som agents multiplicadors d’acció. Ho hem vist aquest estiu. A causa de la pandèmia, no hem pogut dur a terme el camp de treball amb la gent gran de la Residència Jaume I de l’Espluga de Francolí, ni el camp de treball amb els joves amb discapacitat d’APRODISCA (Associació Pro Persones amb Disminució de la Conca de Barberà) a Montblanc. En canvi, tenim alguns exemples d’exalumnes Vedruna que durant les vacances han viscut moments de solidaritat i de creixement personal.

Són joves que ja han passat per aquests camps de treballs en vàries ocasions i que s’han interessat per altres propostes. És el cas de l’Ana Núñez, estudiant d’infermeria i exalumna de l’escola Joaquima Vedruna Terrassa. L’Ana ha estat dues setmanes a la Comunitat Vedruna ‘Antonio Machado’ – Casa d’Acollida de Joves Migrants, a Madrid. Durant aquest temps ha compartit la vida de cada dia amb els joves migrants. “Estic molt bé! Dono classes de castellà de nivell avançat a dos subsaharians. Una bona experiència, plena de molta riquesa de coneixements, estic molt contenta”, ens ha explicat.

L’Ainhoa Lorenzo, universitària i exalumna de l’escola Vedruna Malgrat, ha decidit fer de monitora en un casal d’estiu. “M’ho he passat molt bé amb els nens i he après moltes coses noves”, valorava ella mateixa.

En Nacho Ferrer, universitari i també exalumne de Vedruna Malgrat, havia d’anar a un camp de treball Vedruna a Navalonguilla, a Àvila, amb l’objectiu d’atendre gent gran que viu sola. Per motius sanitaris no hi va poder anar, però va participar en la Trobada d’Animadors de Cant per a la Litúrgia que organitza el Monestir de Montserrat.

Desitgem que aquest proper estiu puguem reemprendre els camps de treball organitzats per Vedruna Catalunya Educació. Sens dubte, uns espais que permetran a molts altres alumnes viure aquesta mena d’experiències i multiplicar l’acció pastoral.

Equip de Pastoral Vedruna Catalunya Educació

 

Article publicat al número 14 del Llambregades, el butlletí digital de la pastoral educativa que edita la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Comments are closed.

Conveni amb: